Beköszöntő

Beköszöntő

A Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivált immár 13. alkalommal rendezzük meg 2018. május 11–12-én a Három Holló kulturális központban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film és zenei program várja az látogatókat.

Ízelítő a témákból: identitás és közösségi emlékezet, etnicitás és történetiség, ember és természet viszonya, a test esztétikája, a találkozások antropológiája, posztmodern magyarságtudat, Székelyföld, Pakisztán, Kelet-Afrika, Japán, Mexikó, Peru, fátyolt viselő nők a keleti kultúrákban, szövés és szövetek Mexikótól Indiáig, Skóciától Guatemaláig, kirekesztettek és befogadottak, családi stratégiák (ha „közel jön” a város), outsider art, ingázók szélesvásznon, antropológiai filmkészítés, Budapest hangtérképe, fotó és antropológia, háborús erőszak, üzleti antropológia, mongol játszóház, interaktív művészeti foglalkozások, hangszerkészítés, kalligráfia, alkalmazott antropológia.

A témafeldolgozáshoz, a felvetett kérdések megvitatásához a fesztivál – a szervezők szándéka szerint, illetve a felvetett témákból adódóan szinte természetes módon – bevonja a határ- és rokon tudományterületek, valamint a művészeti és a civil szféra képviselőit is, hogy találkozási lehetőséget biztosítson számukra, és a különböző megközelítések bemutatásával, az azokra való reflektálással valami több szülessen meg.

Sok felfedezést, izgalmas együttgondolkodást és kellemes időtöltést kívánnak a fesztivál szervezői!

Hírek

Szimbiózis Klub indul

Szimbiózis Klub indul angol nyelvű előadásokkal és érdekes beszélgetésekkel a Három Hollóban.

Szimbiózis Napok 2018 – Fotóalbum

A 2018-as Szimbiózis Fesztiválon készült képekből megtekinthető egy válogatás Facebook-oldalunkon.

Szimbiózis Napok 2018 – Program

Az idei Szimbiózis Fesztivál előzetes programja megtekinthető honlapunkon.
Programfüzet | Napi bontás

Szimbiózis Napok 2018 – Plakátok

A 2018-as Szimbiózis Fesztivál plakátjai megtekinthetők Facebook-oldalunkon.

Helyszín

Három Holló Kulturális Központ,
1052 Budapest, Piarista köz 1. (bejárat a Szabad sajtó út felől)

 

Korábbi Szimbiózis Fesztiválok | Galéria

Back

Korábbi Szimbiózis Fesztiválok | Videó

Szervezők

Melles Éva

Melles Éva

főszervező

Szász Antónia

Szász Antónia

főszervező

Tóth-Kirzsa Fruzsina

Tóth-Kirzsa Fruzsina

főszervező

Szeljak György

Szeljak György

kurátor, a Szimbiózis Alapítvány elnöke

További közreműködők

Honlap: Majer Tibor / Archívum: Lakatos Dóra, Lakatos Csaba (GlobulaNet)
Plakát: Holicska Ádám
Technikai koordinátor: Pivarnyik Balázs, Lévai Márton, Fehér Péter
Programfüzet: Melles Éva, Szász Antónia
Fotó: Pivarnyik Balázs

Köszönettel tartozunk minden előadónak, résztvevőnek, műhelyvezetőnek, programszervezőnek azért, hogy részvételükkel megtisztelnek minket, és emelik a rendezvény színvonalát és hangulatát.

Külön köszönet Csajka Juditnak, Jánosi Péternek, Kovács Henriettnek, Tóth Eszternek, Tóth Judit Gabriellának, Wilson Lucának, valamint a Három Holló / Drei Raben munkatársainak a rendezvény szervezésében és megvalósításában nyújtott segítségükért.

Köszönjük továbbá mindazok munkáját, akik a fesztivál helyszíni megvalósításában közreműködnek.

Aranyi Natália, Bakos Áron, Barcza Ildikó, Barta Géza, Fehér Péter, A. Gergely András, Hajba Gergő, Horváth Mária Ilona, Illés Gabriella, Juhász Péter, Kató Julianna, Kis Balázs András, Kovács Henriett, Kovács Lilien, Lévai Márton, Lukács Lea, Márványkövi Ferenc, Melles Katalin, Petró Tímea, Schiller Katalin, Simon András, Surányi Anna, Tóth Eszter, Varga Kinga, Vass Nikoletta, Wilson Luca és még sokan mások.

Korábbi programok